Asiakaspalvelu: 0400 532 798 English
0 tuotetta - 0,00 

Kylpytynnyrit

Lataa Kylpytynnyrit-esite (pdf)Turun messut 2015 paljussa

Fimexin kylpytynnyrit valmistetaan profiiliin höylätystä 42 mm lämpöpuusta tai 30 mm kuusesta. Kylpytynnyrit käsitellään ulkopuolelta puunsuoja-aineella, käsittely tulisi uusia kerran vuodessa.

Kylpijöitä tynnyreihin mahtuu 3-10 henkilöä, riippuen mallista. Sisäkamiinallisiin mahtuu ihmisiä vähemmän, mutta kamiina ei vie tilaa pihassa. Ulkokamiinallisissa taas on tilaa useammalle kylpijälle, mutta muista huolehtia kaikkien turvallisuudesta tulipesän lähettyvillä. Tynnyrin kokoa mietittäessä, kannattaa ottaa huomiooon oma tarve.

Löydät kylpytynnyrit myös verkkokaupastamme!

Kylpytynnyrin kamiina

Kylpytynnyrin sisä- ja ulkokamiinat ovat merialumiinia ja kaksiosainen piippu ruostumatonta terästä (saatavana erikseen, myös jatkopiippuja). Voit käyttää vesijohtoveden lisäksi myös meri-, järvi- tai jokivettä. Sisäkamiinallisissa tynnyreissä pressukansi tulee suoja-aitaan asti.

Kylpytynnyrin sisäosa

Kylpytynnyrin sisäosa on lasikuitua tai merialumiinia, erikoistilauksesta muovia. Lasikuidusta ja merialmiinista saatavana eri värejä.  Sisäosia on mahdollista tilata erikseen. Muista kuitenkin, että pelkkä sisäosa tarvitsee aina jonkinlaisen tukirakenteen ympärilleen.

Kylpytynnyri poreilla ja ledeillä685 pore-led

Lasikuitusisustynnyreihin on saatavana myös poreet ja led-valot. Huom! Tällöin tynnyrissä saa käyttää vain vesijohtovettä.

Pore- ja led-tynnyreitä tulee käyttää aina vikavirtasuojakytkimen kanssa. Porejärjestelmä tulee aina tyhjäkäyttää tyhjennyksen jälkeen, jotta kaikki vesi saadaan pois järjestelmästä.

Kylpytynnyrin kuljetus

Kylpytynnyri on helppo kuljettaa vaikka peräkärryllä. Pääasiassa kylpytynnyrimme toimitetaan kokonaisina, mutta ne on haluttaessa mahdollistakylpytynnyrit saada myös osina, jolloin asiakas voi itse koota tynnyrin haluamassaan paikassa. Puisia kylpytynnyreitä tehdään vain tilauksesta ja niitä voi  myös saada asiakkaan toivomien mittojen mukaan.

Kuljetuksen jälkeen tarkista, että putkien liitokset ovat pitäviä ja käännä tynnyri varovasti oikein päin (pitkäaikainen säilytys pystyasennossa saattaa muuttaa tynnyrin muotoa). Älä nosta ulkokamiinan putkista tynnyriä. Kylpytynnyrin ulkopuolella on kaksi vanteenkiristintä, joita voit kiristää tarpeen vaatiessa. Voit tarvittaessa myös laittaa silikonia mahdollisiin vuotokohtiin.

Kylpytynnyrin asennus

Sijoita kylpytynnyri tasaiselle alustalle, esim. sepelille. Suosittelemme kylpytynnyrin alle muutamaa lankkua tai pihalaattaa, jotta ilma kulkisi paremmin pohjan ja alustan välissä. Voit myös upottaa tynnyrin terassiin, huomio kuitenkin, että pääset puhdistamaan kamiinan ja pohjan alta pääsee ilma kiertämään. Myös vanteita tulee tarvittaessa päästä kiristämään.

Laita kylpytynnyrin yläputkeen / yläputkiin pehmeä kumiputki( alaputki jo valmiina) ja työnnä ulkokamiinan putket niihin, lopuksi kiristä klemmarit pehmeiden putkien ympärille molemmissa päissä. Laita savupiiput paikoilleen ja tarkista, että piipun vetopelti on  piipun alapuolella,  EI arinan alla.

Kylpytynnyrin huolto

Kylpytynnyri (kuusi/lehtikuusi) saattaa vuotaa aluksi, joten se pitää kastella kaikkialta ensimmäisen täytön yhteydessä (myös ulkopuolelta), jotta vesi alkaa imeytymään puuhun ja turpoaminen alkaa. Älä sytytä kamiinaan tulta ennen kuin tynnyri on täynnä ja  pitävä. Voit käyttää tynnyrin kantta lämmityksen aikanakin, tämä on suositeltavaa. Veden suositeltava lämpötila on n. 37 °C.

Huolehdi talvella, ettei täytetyn kylpytynnyrin vesi pääse jäätymään, tyhjennä kylpytynnyri tai muista huolehtia sen lämmityksestä. Myöskään ulkokamiinassa oleva vesi ei saa jäätyä, ota pohjatulppa pois, jos tynnyri ei ole käytössä. Pressukannen alle voi laittaa esim. finnfoam-levyjä, jolloin saat kannesta eristetyn. Älä laita kantta kuitenkaan liian tiiviisti, ilman täytyy päästä kiertämään myös kannen alle. Tyhjennä tuhkat kamiinasta riittävän usein ja nuohoa tarvittaessa.

Kylpytynnyrin puhdistus49605 hiekkasuodatin

Muista tyhjentää vedet ja pestä kylpytynnyri riittävän usein desinfioivalla puhdistusaineella (klooriton) sekä harjalla ja huuhtele lopuksi erittäin hyvin. Mikäli haluat käyttää samaa vettä pidempään, on mahdollista käyttää esim. hiekkasuodatinta (johon käytettävä vain vesijohtovettä ja vikavirtasuojakytkimen kanssa) tai erilaisia kloorittomia vedenpuhdistusaineita, huolehdi silloin, että vettä on riittävästi, liian vähäinen veden määrä saattaa aiheuttaa tummia läikkiä puisen tynnyrin sisäpintaan.

HUOM! Kamiina saattaa vahingoittua, joten seuraavat asiat ovat erityisen tärkeitä:

  • Kylpytynnyri tulee täyttää vedellä kokonaan ennen kamiinan sytyttämistä.
  • Kun ihmiset nousevat ylös kylpytynnyristä, tarkista, ettei vesi laske liian alas ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Käytä vain kloorittomia vedenpuhdistusaineita.
  • Kylpytynnyriä ei saa tyhjentää vedestä ennen kuin tuli on sammunut kamiinasta kokonaan, mieluiten vasta seuraavana päivänä.
  • Käytettäessä uppopumppua, huolehdittava ettei vesi tyhjene tynnyristä.
  • Muistathan laittaa kamiinan piipun loppuun asti paikoilleen.
  • Talvella huolehdi, ettei ulkokamiinassa oleva vesi jäädy, ota pohjatulppa pois, jos tynnyri ei ole käytössä.

683 sininen lasikuitupalju messuiila

Huolehdi kaikkien, erityisesti lasten, turvallisuudesta kylpytynnyrissä ja sen läheisyydessä. Älä anna lasten leikkiä tynnyrissä.

 

© 2019 Turun Fimex Oy